ons 14 okt.

|

Barnhusgatan 20

Nyheterna i ASP.NET 5

En genomgång av de förändringar som är på väg i och med ASP.NET 5, både av vårt sätt att arbeta samt hur koden kommer förändras.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Nyheterna i ASP.NET 5

Tid och plats

14 okt. 2015 07:30 – 9:15

Barnhusgatan 20, Barnhusgatan 20, 111 23 Stockholm, Sweden

Om evenemanget

Novatrox Consulting och Chris Klug bjuder in till frukostseminarium den 14 oktober 07:30 - 09:15 där fokus ligger på nyheterna i ASP.NET 5. Chris Klug är Technical Dude på Novatrox Consulting med femton års erfarenhet av arkitektur, systemutveckling och Azurespecifik arkitektur. Han är vidare Microsoft MVP inom ASP.NET samt Microsoft Azure insider.

Det är snart dags för Microsoft att släppa den första ASP.NET 5 RC:n, och förhoppningsvis inte allt för långt efter det kommer vi se en första version rulla ut. Detta innebär riktigt stora förändringar för oss som jobbar med ASP.NET utveckling idag. Det är inte bara en vanlig versions uppgradering med buggfixar och lite nya features. Det är en re-write av hela plattformen. En re-write som innebär stora förändringar i hur vi arbetar med ASP.NET, både om man ser till den kod som skrivs och om man ser till processerna involverade i utvecklingen. Den här förändringen innebär också att vi kan arbeta med utveckling av ASP.NET applikationer på andra plattformar än Windows, dvs OSX och Linux, och även hosta vår kod på andra server OS än Windows. Något som kommer öppna upp många nya och spännande möjligheter. Och sen har ju plattformen blivit helt open source också. Så gillar du inte vad du ser, så kan du ju alltid forka den och skapa din egen version.

Trivs du bättre i Sublime än VS? Eller kanske vill du använda Visual Studio Code istället? Inga problem! Vill du använda Mac OSX för din utveckling istället för Windows? Inga problem! Har du hittat en bugg, eller kommit på en ny feature? Skicka en pull request! Det är ett helt nytt Microsoft vi får se i och med denna release. Deras interna arbetssätt har förändrats nästan lika mycket som ASP.NET har, vilket ger oss en mycket öppnare miljö att jobba i, och mer möjlighet för oss att påverka framtiden.

På detta seminarium får du en genomgång av många av de förändringar som är på väg, både av hur vårt sätt att arbeta, och koden kommer att förändras. Och självklart kommer det inkludera en hög med kodexempel och praktiska tips. Men det blir även en genomgång av den större bilden. Varför gör Microsoft detta? Vad är fördelarna?

Dela detta evenemang